Още един сериозен претендент за титлата се оформи в НБА след преминаването на Деймиън Лилард в Милуоки преди няколко дни. 

Бостън се споразумя с Портланд за привличането на Джру Холидей, който отиде в Трейл Блейзърс именно по предишната сделка.

В замяна на опитния защитник, който спечели титлата с Бъкс през 2021-а, Селтикс пращат в тима от щата Орегон центърът Робърт Уилямс, гардът Малкълм Брогдън и два избора от Драфта през 2024-а и 2029-а. 

С Холидей, който е известен със солидната си игра, както в  нападение, така и  в защита, обаче Детелините стават наистина основен фаворит за върха, след като добавиха през лятото Кристапс Порзингис, а разполагат и със суперзвездите Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун. 

Очаква се Портланд да запази Уилямс, но да се опита да трансферира Брогдън, който е известен с добрите си включвания от пейката и получи наградата за най-добър 6-и човек за миналия сезон. 

Бостън пък се очертава заедно с Милуоки като големите фаворити на Изток, докато на Запад имаме шампиона Денвър, Финикс и ЛА Лейкърс, които също искат да стигнат до големия финал.