Около 3 седмици преди началото на сезона в НБА ЛеБрон Джеймс обяви кое е новото лице на Лос Анджелис Лейкърс. 

Суперзвездата на Лигата ще започне своята 21-а кампания и 6-а за калифорнийци, но предава щафетата на Антъни Дейвис. 

„Той е лицето на организацията. Когато човек погледне всички номера, извадени от употреба, които висят в залата няма никакво съмнение, че Ей Ди е един от тях“ заяви Краля по време на медийния ден на отбора. 

ЛеБрон има договор с отбора до лятото на 2025-а, макар че опцията за следващия сезон е негова. През лятото пък Дейвис се обвърза с тима до 2028-а, като преподписа за 3 години срещу 186 милиона долара. 

„Много съм щастлив, защото е страхотно да знаем, че той ще бъде тук още дълго време. Прекрасно е да мога да играя с него и се надявам, че заедно ще направим велики неща“ добави Джеймс. 

Двамата изведоха Лейкърс до титлата през 2022-а в балона в Орландо, а след 2 разочароващи сезона, през миналия стигнаха до финала на Запад, където обаче бяха пометени от бъдещия шампион Денвър с 4:0. Самият Дейвис остана скромен, след като бе запитан дали счита, че това вече е неговият тим. 

„Мисля, че това е отборът на ЛА Лейкърс, а аз играя за Лейкърс. Смятам, че ще бъда вторият най-възрастен в състава, така че моята отговорност е да съм един от неговите лидери, заедно с Брон. Мое задължение е да помогна на младите играчи да израснат, като разбира се искаме да се борим за титлата“.