Александър Везенков изигра поредния си добър мач за Сакраменто Кингс при победата със 132:127 след продължение над ЛА Лейкърс в НБА. Българинът вкара 11 точки, добави 4 борби и една асистенция, включително и един чадър за 18 минути на паркета. Везенков обаче остана изумен от съотборника си Де'Аарън Фокс, който макар да изкълчи глезен, но въпреки това се върна на паркета, макар лекарите и треньора Майк Браун да не искаха това да се случи. Фокс завърши мача с 37 точки и накрая беше изнесен на ръце от персонала, защото не можеше да стъпва на крака си.

 

"Играя баскетбол професионално вече 10-12 години и никога не съм виждал играч, в третия мач за сезона, да се контузи и да се върне на игрището с травма", обяви Везенков. "Това само показва, колко много той иска да помогне на отбора да спечели. Защото победите това е навик. Трябваше да започнем добре и всички играчи се справиха на ниво днес и допринесоха".

В отсъствието на двете големи звезди на Сакраменто, защото освен контузията на Фокс, Домантас Сабонис не довърши мача, след като направи 6 фаула, в продължението се разигра Малик Монк. Бившият играч на Лейкърс стана едва 3-ия баскетболист на Кинг от началото на века, който вкарва 11 точки в продължение на мач от НБА. Другите двама са Фокс и Педжа Стоякович.

"Малик! Какво да кажем за него? Той вкара 11 точки в продължението. Зае мястото на ДеАарън и вкара някои големи изстрели. Всички се справихме отлично. Джавел... Не искам да казвам имена, но всички по време на целия мач дадоха най-доброто", завърши Везенков.

Следващият мач на българина и Сакраменто Кингс е отново срещу Голдън Стейт Уориърс. Той е в четвъртък 2 ноември от 4,00 ч. Българско време. Преди няколко дни Стеф Къри и компания победиха Кралете в Сакраменто, а сега приемат Везенков и сие в Сан Франциско.