Българският национал Александър Везенков остана на резервната скамейка през всичките 53 минути при победата на Сакраменто Кингс със 121:118 над Портланд Трейл Блейзърс след продължение.

За бившия играч на Олимпиакос това бе първи мач откакто е в Националната баскетболна асоциация, в който не взема участие.

Решението на старши треньора на "кралете" Майк Браун да не разчита на българина в крайна сметка доведе до положителен резултат, който обаче дойде по възможно най-измъчения начин.

Двубоят в столицата на щата Калифорния бе напълно равностоен, като двата тима почти постоянно разменяха водачеството. Най-голямата преднина за домакините от Сакраменто бе в средата на втората четвърт, когато поведоха с десет точки, докато Портланд на няколко пъти излизаше напред с аванс до пет точки.

В последната четвърт Трейл Блейзърс играеха по-добре и в заключителните пет минути бяха постоянно напред в резултата. 

Сакраменто все пак получи един последен шанс да прати мача в продължение, от който Малик Монк се възползва. 8.3 секунди преди края той бе фаулиран при атаката си към коша и след като вкара двата наказателни удара направи резултат 111:111, с което прати срещата в продължение.

В него отново Монк се отличи с ключовото отиграване, когато 12 секунди преди края овладя борба под коша на противника след неуспешна своя атака.

За победителите от Сакраменто най-резултатен с 27 точки бе центърът Домантас Сабонис, който прибави и 11 борби и 9 асистенции на сметката си. Монк завърши с 23 точки, а Кевин Хъртър вкара 17.

За Портланд над всички бе Джерами Грант с 38 точки. Той имаше и две последователни възможности от тройката, с които да прати мача във второ продължение, но ги пропусна.

В класирането Сакраменто заема десето място в Западната конференция с 3 победи и 4 загуби, като с днешния успех "кралете" прекъснаха серията си от три последователни поражения. Портланде е на 11-а позиция с баланс от 3 победи и 5 загуби.