Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун похвали Александър Везенков след победата над Кливланд Кавалиърс със 132:120 в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). Българинът игра 17 минути и изравни най-доброто си постижение от 11 точки, като дабави и 2 борби.

"Саша има страхотно чувство за играта", обяви Майк Браун, за когото това бе победа №400 като треньор в НБА. "Той реализира няколко големи стрелби днес. Да имаме такъв човек на терена дава на останалите сериозни пространства и обърква защитата на противника".

"Момчетата получават отворени стрелби на терена само заради неговото присъствие. Той прави много, много малки неща, които не попадат в статистиката, но когато това става, се случват добри неща за всички. Има отлични умения при борбата на топката, тъй като е здрав физически", продължи треньорът. "Колкото повече играе, изглежда става толкова по-добър да нас и дори в защита ни помага повече. Работи наистина здраво и мога да кажа, че само за него няма граница. Започва на намира ритъма си с повечето минути, които получава."

Съотборникът на българина Де'Аарън Фокс се завърна в състава след като пропусна 5 мача заради контузия. Той също се изказа ласкаво за Везенков. "Представянето му днес беше страхотно и за него, и за нас", заяви Фокс. ""Мисля, че вече се забавлява повече. В началото не познаваше никой, а преходът от Европа към НБА е много труден. Това е нещо, с което повечето от нас не са се сблъсквали. Различно е да се местиш от щат на щат, не е като да прекосиш океана. Очевидно прави някои страхотни стрелби и усещам, че това някак сваля тежестта от раменете му. Вижда се, че вече изпитва повече удоволствие да играе баскетбол. Това е наистина страхотно", коментира Фокс.

След края на мача Везенков получи честа да запали "лъча". Това е традиция за Кингс при всяка победа у дома. За първи път правото се падна на Везенков.