Слуховете, че Александър Везенков може да напусне “Сакраменто”, се засилват с всеки изминал ден. Последната мълва от Америка сочи, че спортист №1 на България ще облече екипа на финалиста в НБА от 2019 г. “Торонто”.

Според издание отвъд океана Везенков ще попадне в мегаголямата сделка между “Кингс” и канадския тим. “Сакраменто” ще се раздели с българина и още 3-ма играчи на калифорнийския тим - Трей Лайнс, Харисън Барнс и Дейвиън Мичъл, а в замяна екипа на “Кингс” ще облече голямата звезда на “Торонто” Паскал Сиакъм. Освен това “Сакраменто” ще предостави и 2 избора от първия кръг Драфта през 2025 и 2027 г.

“Кингс” искат да се подсилят значително, за да може да атакуват още по-предно класиране в сравнение с предишния сезон. Шефовете на “Сакраменто” мечтаят към двете си големи звезди Домантас Сабонис и Де'Арън Фокс да прибавят и трета в лицето на Сиакъм. В “Торонто” пък Везенков със сигурност ще получава доста повече шансове за изява. Едва в последния мач на “Кингс” българинът записа първите си минути през тази година. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон завърши с 11 точки и 2 борби за 21 мин при загубата 100:133 от “Ню Орлийнс”, пише "24 часа".