Защитаващият титлата си в НБА Денвър Нъгетс нанесе първо домакинско поражение през сезона на Бостън Селтикс, след като го победи със 102:100. Джамал Мъри вкара 35 точки за победителите, Никола Йокич остана с 34, а освен това взе и 12 борби, както и подаде 9 асистенции. Така серията на Бостър приключи на 20 поредни домакински успеха, но те комфортно водят в цялата Източна конференция с баланс 32/10.

Това е първата от двата мача между тези състави в редовния сезон, a Денвър е на 3-о място в Северозападната дивизия с 29/14. Втората среща между тях е на 7-и март в щата Колорадо.

Джейсън Тейтъм имаше шанс да изравни резултата в последните секунди на срещата, но опитвайки да отскочи към ринга от един крак, пропусна. Иначе завърши с 22 точки и 8 борби. Дерик Уайт вкара 24 за Селтикс, а Кристапс Поржингис се отличи с 21.

Двукратният носител на приза МВП (най-полезен състезател) в Лигата Никола Йокич буквално се наслаждаваше на отношението на защитата на Селтикс, които избраха да не го дублират. И това беше добре за него, защото вкара 14 пъти от 22 изстрела от игрови ситуации, както и не го пресираха при атаките.