Сакраменто Кингс се очаква да бъде един от най-активните преди крайния срок за трансфери в НБА, който е 8-и февруари.

Според най-новите слухове, „кралете“ проявяват интерес към Делон Райт, като в тази сделка може да бъде замесен и най-добрият български баскетболист Александър Везенков.

Майкъл Ското от HoopsHype твърди, че към Райт има интерес още от страна на Бостън Селтикс и Минесота Тимбъруулвс. Новината бе потвърдена и от близкия до отбора на Кингс журналист Бренден Нунес.

Генералният мениджър на Сакраменто Монти МакНеър познава отлично Райт. През март 2021 г., първият сезон, в който Макнеър пое поста от Владе Дивац, „кралете“ размениха Кори Джоузеф и два избора във втория кръг на драфта за Райт.

Поради сравнително малкия му договор, „кралете“ биха могли лесно да се споразумеят с Вашингтон. Всеки един от Дейвиън Мичъл, Крис Дуарте или Везенков може да направи сделката финансово изгодна, без да включва допълнителни играчи.

Като се има предвид, че договорът на Делон Райт изтича, това може да е краткосрочен ход за Сакраменто. Райт записва средно по 4,4 точки и 2,8 асистенции за 15,2 минути на паркета на вечер.