Суперзвездата на НБА и лидер на Филаделфия Джоел Ембийд претърпя операция на коляното във вторник сутринта и от организацията обявиха, че ще отсъства около 4 седмици от игра. 

Сега той ще започне рехабилитация, като е много вероятно да не играе и по-дълго, но със сигурност новината потвърждава, че би трябвало да се завърне на терена преди края на редовния сезон, може би във втората половина на март. 

Центърът получи увреждане на менискуса, след като Джонатан Куминга падна върху левия му крак по време на мача с Голдън Стейт преди десетина дни. 

Ембийд има история с травми на коленете и както е известо не игра в първите два сезона, след като бе избран от Драфта през 2014-а. В дебютната си кампания той пропусна 37 срещи заради увреден менискус също на лявото коляно, а рекордът му по изигран брой мачове за един сезон е 68 от 2021-22. 

През тази кампания той също пропусна 15 от досегашните 49 срещи на отбора. 6 загуби в 7 мача смъкнаха Сиксърс на 5-о място в Източната конференция с баланс 30-19. Ембийд водеше лигата по отбелязани точки със средно 35,3.