ЛА Лейкърс се подсили с опитния гард Спенсър Динуиди, който се присъедини към отбора до края на сезона като свободен агент. 

30-годишният играч бе трансфериран от Бруклин в Торонто, след като бе в конфликт с треньора на Мрежите, а впоследствие освободен от Раптърс, което му даде възможност да се присъедини към Езерняците. 

„Спенсър се връща при корените си и ние го приветстваме за това, че идва отново в родния си град – Лос Анджелис. Радваме се за него, че той ще носи екипа на отбора пред семейството и приятелите си. Неговите плеймейкърски възможности и агресивност със сигурност ще ни бъдат много полезни за втората част от сезона“ заяви генералният мениджър Роб Пелинка. 

Динуиди е с 10-годишен опит в НБА, като през този сезон имаше средно по 12,6 точки и 6 асистенции средно на мач за Бруклин, макар и при ниски проценти – 39% от игра и 32% от тройката. 

Той ще прибере около 1,5 милиона долара до края на сезона и определено ще донесе дълбочина в отбора на ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис, който с баланс 28-26 е 9-и в конференцията и опитва  да подобри позицията си.