В НБА раздават юмруци и преди мач, след като се твърди, че центърът на Детройт Айзея Стюърт (на снимката вдясно) е ударил крилото на Финикс Дрю Юбенкс. 

Според първоначалните данни се е стигнало до спречкване между двамата, при което играчът на Пистънс е ударил с юмрук опонента си, след което са е намесила охраната. 

Той е бил арестуван за кратко, дал е обяснения и след това е освободен, като в момента тече разследване на инцидента и се събира допълнителна информация за причините за случилото се. 

Стюърт така или иначе бе аут за мача заради контузия, а Юбенкс бе на линия и записа 6 точки и 8 борби за 18 минути при победата със 116:100 

Слънцата излязоха с официално съобщение, в което твърдят, че атаката към техния играч не е била провокирана, но дали наистина е било така тепърва ще се установява и затова от Детройт са по-умерени в думите си. 

Начело на Пистънс от този сезон е бившият треньор на Финикс Монти Уилямс, с когото отборът стигна до финала през 2021. Айзея Стюърт има репутация на сприхав играч, като преди повече от 2 години се сдърпа дори с ЛеБрон Джеймс по време на мач и бе наказан за два двубоя.