ЛеБрон Джеймс продължава да твори история и тази нощ отново направи нещо, което  само великия Майкъл Джордън бе правил преди това. 

Краля наниза 40 точки при победата на ЛА Лейкърс над Бруклин със 116:104 и стана едва вторият след Въздушния, който вкарва поне 40 точки повече от веднъж, след като е навършил 39 години. Джордън има 3 такива мача, а ЛеБрон до момента два. 

Джеймс реализира 13 от 17 изстрела от игра, като изравни и личното си постижение от тройката, вкарвайки 9 от 10 опита отдалеч. Той вкара 17 точки в последния период и затвори мача, след като Мрежите стопиха разлика от 26 до 8 в неговото начало. 

„Не разчитам на стрелбата от дистанция, тъй като мога да правя много неща в играта, но съм доволен, че се подобрявам при стрелбите си отдалеч и работя върху това, тъй като в момента лигата разчита много на тройки“ заяви ЛеБрон. 

Езерняците се подобриха до 3-1 при поредицата си от 6 поредни гостувания, като с баланс 42-33 продължават да се надяват, че ще се изкачат поне малко по-високо в класирането и ще подобрят 9-ата си позиция.