Джейлън Брънсън наниза 39 точки за 3 четвърти, а Ню Йорк победи Бостън  със 118:109 като гост, за да продължи битката за второто място на Изток в НБА. 

Гостите поведоха с 29 точки преди последния период, в който Келтите просто успяха да направят поражението си малко по-почетно. 

Шансовете на Никс за втората позиция са налице, макар че освен че отборът трябва да спечели оставащите си два мача, то и Милуоки трябва да загуби своите 2 срещи. Елените обаче гостуват на Тъндър и Орландо в тях, а и са без Янис Антетокумпо, така че определено позицията им не е сигурна. 

Победата бе едва първа на Ню Йорк над Бостън през сезона. Детелините бяха спечелили първите 4 мача, а и от известно време те няма за какво да играят, тъй като отдавна си гарантираха най-добрия баланс след редовния сезон. Серия от 17:0 във  втората част даде контрола на гостите, които след това не го изпуснаха  до края. 

Останалите резултати: Детройт – Чикаго 105:127 (рекордна 67-а загуба за сезона в историята на Пистънс), Юта – Хюстън 124:121, Портланд – Голдън 92:100 (9-а победа в последните 10 мача за Уориърс, които преследват 8-ото място в конференцията).