Суперзвездата на Ню Йорк и НБА Джейлън Брънсън е готов да поднови договора си с Никс през това лято, съобщават медиите отвъд Океана. 

Гардът има още 2 години от настоящия си контракт, който бе на стойност 107 милиона долара. Сега обаче се твърди, че се очаква той да приеме предложение на стойност 156 милиона за още 4 сезона, което ще влезе в сила от лятото на 2025-а. 

Това ще го обвърже с организацията до 2029-а и ще му носи по около 39 милиона на година. Има обаче и друг вариант – Брънсън да изчака до следващото лято и да приеме договор за огромните 270 милиона, които тогава би могъл да получи. Според информациите обаче, играчът не смята да чака. 

Лидерът на Ню Йорк направи страхотен сезон, като записа средно по 28,7 точки и 6,7 асистенции през редовната кампания, а в плейофите регистрира по 32,4 точки и 7,5 паса, за да може Никс отново да стигне до 2-ия кръг, където отпадна в 7 мача от Индиана. 

В елиминациите той стигна границата от 40 точки общо 5 пъти, като 4 от тях бяха в поредни мачове. В последния сблъсък срещу Пейсърс обаче счупи лявата си ръка и вече бе опериран, като ще бъде прегледан отново след 6-8 седмици, но се очаква да бъда напълно готов за началото на новия сезон.