Франция стана първият фаворит за титлата, който загуби точки на Световното първенство. "Петлите" завършиха 0:0 в безкрайно скучен и безинтересен мач от група G. Срещата се игра пред около 50 000 на стадиона в Щутгарт.

Французите през целия мач не успяха да създадат нито едно реално голово положение. Швейцарците също не играха на висота, но все пак имаха две възможности. Първата бе опропастена от Гигакс в 66-ата минута. Неговият удар с глава от 3 метра бе спасен с крак от Бартез.

В последната минута звездата на швейцарците Александър Фрай пропусна да се разпише на празна вртата от 5 метра. Той не успя да засече в мрежата центриране на Манен от фаул.

Французите за пореден път разочароваха тотално. Видя се, че проблемите им в квалификациите не са били случайни. По ирония на съдбата двата отбора бяха в една група. И тогава съперниците не успяха да се победят. Първият мач във Франция завърши 1:1, а реваншът - 0:0.

Швейцария обаче може да се гордее с мача срещу Франция. Не само защото взе точка от бившия европейски и световен шампион, а защото не допусна гол. В последните 22 мача на световни финали швейцарците винаги са пускали поне по едно попадение във вратата си. Това е и световен рекорд по този показател.

Мачът се оказа трагичен за фен на Франция, който почина преди началото на мача. 46-годишният запалянко умрял пред стадиона малко преди срещата. От органите на реда обясниха, че човекът е починал от естествена смърт. Пристигналата линейка не е успяла да помогне.

Французите делят второто място в група G с Швейцария с по 1 точка. Лидер е отборът на Южна Корея с 3 точки. На последното място е Того без спечелена точка. В следващия мач Франция играе с корейците, а Швейцария - с Того.