Символът на Тотнъм Хари Кейн ще отсъства най-малко месец от игра, след като бе потвърдено, че е увредил връзки на глезена си. 

Нападателят пострада в мача срещу Борнемут миналия уикенд и от клуба днес обявиха, че очакват той да започне да тренира през април, макар и да не уточниха кога точно ще стане това, като ще бъде прегледан впоследствие. 

„Разочарован съм, че ще отсъствам до следващия месец, но контузиите са част от играта. Ще направя всичко по силите си да се върна колкото може по-бързо“ написа Кейн, който има 35 гола през кампанията, в Туитър. 

Първоначално имаше слухове, че Кейн може да е извън игра до месец май и дори мястото му в състава за световното първенство е под въпрос, но това не се оказа вярно. 

През миналия сезон той на два пъти получаваше контузии в същия глезен, което сега донесе притеснения в клуба, но все пак новините може би не са чак толкова лоши. 

Сега той със сигурност ще пропусне мачовете срещу Суонси за ФА Къп, както и срещу Челси, Стоук и Ман Сити от Висшата лига. В най-добрия случай ще бъде на линия за мача с Брайтън на 20-и април, а ако не е готов тогава, ще бъде на линия за сблъсъка с Уотфорд на 30-и април.