Маурисио Почетино очаквано похвали Деле Али, който се превърна в герой с двата си гола при победата над Челси с 3:1 на „Стамфорд Бридж”. 

Младокът ознаменува отлично своя мач №100 във Висшата лига и отговори категорично на критиците, след като записа едва 22 минути игра  двата мача на Англия наскоро и бе критикуван за формата, в която се намира. 

„Деле е изключително силен психически, така че случилото се с националния тим няма да му повлияе. Понякога младите футболисти просто имат нужда от малко спокойствие, тъй като напрежението върху тях е много голямо. Той няма какво да показва нито на мен, нито на Тотнъм. Просто очакванията към него са огромни и аз съм много доволен за начина, по който се представи в този мач” заяви Почетино, който не спести добри думи и за целия отбор. 

„Това, което ни спечели мача, бе поведението и отношението на момчетата. Показахме характер, след като изостанахме и този мач ще ни помогне да постигнем това, което искаме. Просто съм доволен от начина, по който този отбор израства. Преди време целта бе да влезем в топ 4, а сега сме твърдо в нея. Постигаме много благодарение на философията си и сме горди от начина, по който играем” добави той.