Хари Кейн не губи надежда, че ще може да изпревари Мохамед Салах и да спечели отново Златната обувка за голмайстор на Висшата лига. 

Нападателят на Тотнъм спечели отличието в предишните два сезона, но сега изостава с 5 гола от Мохамед Салах. До края все пак Тотнъм има мач повече от Ливърпул – 6 срещу 5. 

„Все още вярвам, че мога да успея. Има още мачове до края и аз просто трябва да мисля за своето представяне. Не мога да контролирам това, което той прави. Естествено като нападател за мен ще е много хубаво отново да спечеля Златната обувка, така че ще работя здраво за това до края на сезона“ заяви Кейн. 

Той може да получи още един гол, след като ситуацията в мача срещу Стоук при второто попадение на Шпорите ще бъде преразгледана. Тогава първоначално голът бе записан на него, но след това бе даден на Ериксен, тъй като не стана ясно дали Кейн докосва топката с глава или не. За Хари обаче няма съмнение. 

„Кълна се в живота на дъщеря си, че докоснах топката, но реално няма какво да направя. Висшата лига трябва да вземе решение и това е положението. Все пак най-важното е, че спечелихме този мач. Доволен съм, че се чувствам  добре и нямам проблеми с глезена. Сега ще ставам все по-силен“.