Английският национал Деле Али се е разбрал да удължи договора си с Тотнъм, след като настоящият изтича през лятото на 2022-а година. 

Атакуващият играч е изразил желание да остане при Шпорите и в крайна сметка започналите преди няколко месеца преговори, са завършили успешно. 

Остава да бъдат уточнени още някои подробности, но по важните въпроси има споразумение. Заплатата на Али ще бъде сериозно увеличена, като той вече ще взима почти по 100 000 паунда на седмица. До момента прибира „само” по 50 000. 

22-годишният футболист  пропусна последните няколко мача на Тотнъм, но в петък поднови тренировки, но на този етап не е ясно дали ще бъде на линия за дербито с Ман Сити в понеделник. 

„Трябва да бъдем внимателни. Доволни сме, че той започна тренировки, но на този етап не можем да сме сигурни, че ще може да вземе участие в сблъсъка в понеделник” каза Почетино. 

Али има 48 гола в 152 мача за лондончани от идването си при тях от МК Донс, а за Англия вече записа 31 мача, като бе част от отбора стигнал до полуфинал на световното първенство в Русия.