Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви след победата над Тотнъм с 1:0, че "шпорите" и Футболната асоциация на Англия трябва да отговорят на въпросите защо изобщо се допусна мачът да се проведе при толкова лошо тревно покритие на стадион "Уембли". 

 "Постигнахме страхотна победа при много специални условия, и то срещу един от най-здравите във физическо отношение тимове в Европа. Създадохме много положения. Бяхме длъжни да вкараме, а не го сторихме. Да се надяваме, че ще подобрим това за в бъдеще.

Това не бяха условия за футбол. Въпреки всичко реагирахме добре. В името на здравето на нашите играчи, както и на тези в Тотнъм, се надявам за в бъдеще този въпрос да бъде решен.

Теренът беше сложен и трябваше да играем срещу тим, който обича да си служи с физика. Муса Дембеле, Давинсон Санчес, Тоби Алдервейрелд, Ерик Дайър – всички те са надарени с невероятна физика, а теренът никак не ни улесни.

Този въпрос трябва да се отнесе до Висшата лига и Тотнъм. Ние бяхме поканени да играем тук днес за този мач. Дано успеят да разрешат тези проблеми. Разбира се, Тотнъм разполага с много качества и на тях един по-хубав терен също щеше да им пасне”, каза Гуардиола.