Аржентинецът Хуан Фойт заличи лошите си спомени от дебюта във Висшата лига на Англия и днес се разписа за победното 1:0 за Тотнъм срещу Кристъл Палас. 20-годишният аржентински защитник дебютира в елита в мача с Уулвърхямптън, когато обаче предизвика две дузпи. Все пак тимът му спечели тогава с 3:2, а днес Фойт вкара гол номер 1500 за тима във Висшата лига.

Фойт се разписа с глава в 66-ата минута след центриране от корнер, като топката се отби в няколко човека преди да стигне до него на 7-8 метра от голлинията. Патрик ван Анхолт от домакините леко се наведе и заблуди вратаря Уейн Хенеси, който нямаше как да спре топката.

Домакините от Палас влязоха в мача без голмайстора си Уилфред Заха, който получи разтежение в слабините. Киъорън Трипиър от Тотнъм също получи травма и се наложи да напусне терена още в 24-ата минута и беше заменен от Серж Орие. Орие се включи обаче отлично и до края на първото полувреме създаде две чудесни голови ситуации за Деле Али и Лукас, които пък пропуснаха.

"Шпорите" вдигнаха темпото през второто полувреме и имаха няколко добри ситуации преди да се стигне до попадението на Фойт. 7 минути преди края на мача и Ерик Ламела напусна терена, след като беше изритан в лицето.