Новият стадион на Тотнъм най-после е готов да бъде открит и тимът ще завърши сезона на него, обявиха от клуба. 

Шпорите трябваше да се преместят в новия си дом още миналата есен, но заради проблеми с електрическата инсталация се наложи пускането му в експлоатация да бъде отложено с 6 месеца. 

Сега обаче лондончани най-после ще приемат мачове на новото съоръжение, като дори са проведени тестове, за да се прецени дали на него ще могат да се играят двубои и от Европа и се очаква те да домакинства там и в 1/4финалите от Шампионската лига. 

Планът е първият мач на стадиона с капацитет от 62 000 места, да бъде срещу Брайтън на 7-и април, ако южняците не успеят да се класират за полуфиналите на ФА Къп. Ако обаче те се справят с Милуол, тогава първото домакинство ще бъде срещу Кристъл Палас няколко дни преди това – на 3 април. 

Все още обаче трябва да се получи сертификат за сигурност, така че предстоят два теста, след които окончателно клубът ще получи зелена светлина да напусне „Уембли“ и да се премести в новия си дом. 

„Ние сме радостни, че ще можем да посрещнем нашите фенове, както и футболистите на клуба от миналото и бъдещето, на новия стадион, на който съм сигурен, че ще имаме много радостни мигове. Благодаря ви за подкрепата“ заяви президентът Даниел Леви.