Маурисио Почетино призна, че е объркал тактиката при загубата на Тотнъм от Аякс  с 0:1 снощи в първи мач от полуфиналите на Шампионската лига. 

Холандците доминираха в първия половин час на двубоя, когато отбелязаха и своя гол, а домакините определено не бяха на ниво в своята формация 5-3-2. 

„Естествено гледайки на случилото се след мача, трябва да призная, че бе грешка формацията ни в началото. Реално обаче нямахме много опции. Естествено, че не съм щастлив, но ни липсваше енергия и не бяхме на ниво“ отчете Почетино. 

„Причината за допуснатия гол не бе формата ни, а цялостния ни подход към мача. Аз съм мениджърът, така че моя е отговорността“ добави наставникът, който след контузията на Ян Вертонген и излизането му, промени формацията на 4-4-2 като пусна Муса Сисоко и Шпорите заиграха по-добре. 

„След първите 30 минути се подобрихме. Сисоко донесе добра енергия и заиграхме по-добре. През второто полувреме ги притискахме и пресирахме, както искахме, като именно това ни дава надежда за реванша. Реално обаче не създадохме много положения, което трябва да се промени. Вторият мач остава отворен и ние трябва да го спечелим, за да сме на финала“ каза още Почетино.