Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн ще бъде на разположение на Маурисио Почетино за финала в Шампионската лига на 1 юни, пишат английските медии. 

Нападателят вече няколко седмици се възстановява от контузия в глезена, заради която пропусна последните 9 мача на Шпорите и финала на сезона във Висшата лига. 

Той обаче вече тича, като се очаква до дни да започне упражнения с топка, както и спринтове, за да може да възвърне поне част от формата си преди един от най-важните мачове в историята на Тотнъм. 

Неговото подобрение е отлична новина и за националния селекционер Гарет Саутгейт, който планира да го включи в разширения състав за финалите в Лигата на Нациите. Само 5 дни след сблъсъка с Ливърпул Трите Лъва играят полуфинал с Холандия в Гимараеш. 

Маркъс Рашфорд и Калъм Уилсън са другите опции за атаката на Англия, като окончателният списък от 23 играчи трябва да бъде финализиран до 27 май най-късно. Саутгейт обаче поддържа непрекъсната връзка с медицинския екип на Шпорите и е получил уверения, че възстановяването на Кейн върви по план и той ще бъде готов за финала в Шампионската лига, макар че едва ли ще бъде титуляр.