В Тотнъм научиха лоши новини дни преди началото на сезона във Висшата лига, след като стана ясно, че Деле Али ще пропусне старта на кампанията. 

Атакуващият футболист е една от най-важните фигури за Шпорите, но заради разтежение в задната част на бедрото няма да може да играе известно време, като се счита, че ще е аут за около 2 седмици. 

Английският национал пропусна мача срещу Интер, загубен след дузпи и макар и травмата да не е сериозна, в лагера на лондончани са притеснени. 

„Едва ли ще играе в първия мач от кампанията. За съжаление отново има разтежение, така че е нормално да сме притеснени. Той е само на 23, но в последните години има много подобни проблеми” заяви Маурисио Почетино. 

„Става въпрос за лека контузия, но трябва да сме внимателни и да опитаме да му помогнем” добави наставникът, чийто тим играе срещу Астън Вила в първата среща от новия сезон в края на другата седмица. 

Али не играе два месеца миналата кампания заради подобна травма и се присъединява към Хуан Фойт, който заради контузия в глезена също се очаква да пропусне няколко мача.