Маурисио Почетино обяви, че няма намерение да напуска Тотнъм и е отдаден на клуба, като се надява да остане начело на Шпорите поне още 5 години. 

Напрежението върху наставника се увеличи сериозно след срамното 2:7 срещу Байерн, но още преди това лондончани показаха сериозни колебания в първенството, а за Купата на Лигата отпаднаха от нискоразредния Колчестър. 

„През последните 5 години и половина на всяка една пресконференция говорим за бъдещето ми. Надявам се, тъй като това продължава все още, че ще бъда тук най-малко още 5 години“ заяви Почетино. 

„В този момент трябва да останем заедно. Приемам различни мнения, но е ясно, че когато не побеждаваш си под натиск. Това е така навсякъде. Нормално е да има слухове и мнения, но в крайна сметка загубихме просто един мач. Не се съмнявам, че ще намерим изход от проблемите и отново ще бъдем успешни. Сигурен съм“ добави той и е категоричен, че играчите все още вярват в него. 

„Да, напълно вярвам, че това е така. Не се съмнявам, че всеки път футболистите се раздават максимално и правят всичко по силите си, за да побеждават. Те играят не само за клуба, но и за себе си и семействата си. Нямам съмнения в тяхната отдаденост“ каза още Почетино.