Ръководството на Тотнъм вече се подготвя за раздяла с мениджъра Маурисио Почетино и дори са набелязани имената на неговите евентуални заместници, твърди в днешния си брой британския вестник "Индипендънт".

"Шпорите", които само преди няколко месеца играха финал в Шампионската лига, правят много разочароващ старт на сезона и според мнозина в клуба предстоящото дерби с Уест Хям в събота може да се окаже решително за съдбата на аржентинския наставник.

В последните седмици Почетино е провел серия от срещи с изпълнителния директор на клуба Даниел Леви, като двамата са търсели отговор за трупащите се мачове без победа. Тотнъм няма успех във Висшата лига от края на септември месец и заема едва 14-о място в класирането.

Ако Почетино бъде уволнен наистина, ръководството ще се опита да потърси услугите на мениджъра на Борнемут Еди Хау или на германеца Юлиан Нагелсман, който води РБ Лайпциг. Двамата млади специалисти са смятани за потенциалните фаворити за треньорския пост в Северен Лондон, но сред кандидатите попадат и имената на Масимилиано Алегри, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и Ралф Рангник.

Според "Индипендънт" при раздяла с Почетино по среданта на сезона Тотнъм ще трябва да му изплати неустойка в размер на 18 милиона лири.