Жозе Моуриньо очаквано изрази задоволството си след победата на Тотнъм над Уест Хям с 3:2 и успешния дебют, който направи начело на Шпорите. 

„Това бе много важен мач. Тотнъм нямаше победа навън 11 месеца, загуби настроението си, загуби страстта си, но ето, че сега спечели и аз съм много щастлив за момчетата. Освен това съм радостен, че съм на мястото, на което трябва - край страничната линия. Наистина се насладих на всичко, особено когато всичко се развиваше добре за нас” заяви Специалния. 

„Беше трудно, но мисля, че бяхме по-близо да поведем с 4:0, отколкото Уест Хям до 3:1. Това обаче е Висшата лига и техният гол промени донякъде нещата. Освен това смятам, че момчетата платиха цена за една наистина трудна седмица за тях, тъй като след завръщането си се оказаха с нов мениджър и неговите нови идеи” добави той. 

„Емоционалната страна на подобна ситуация не смятам, че е лесна за един футболист. Първо работиш с един екип, а след това на следващия ден идва друг, така че не е лесно” изтъкна Моуриньо, като похвали специални и Деле Али. 

„Мисля, че Деле бе като един цял отбор. Беше брилянтен за около 60-65 минути, но след това се поизмори. Това обаче бе стария Деле Али, който впечатляваше толкова много. Направи точно това, което исках от него. Много е интелигентен и съм страшно доволен от играта му” каза още Жозе.