Защитникът на Тотнъм Тоби Алдервайрелд подписа нов договор с клуба, като се обвърза с Шпорите до лятото на 2023-а година. 

Това донякъде е изненадващо, тъй като досега белгиецът отказваше да поднови контракта си и се очакваше да напусне със свободен трансфер през лятото или да бъде продаден евтино през януари. 

При това положение спекулациите за бъдещето на играча приключват, а вероято сериозна роля за оставането му е изиграл и Жозе Моуриньо, който стана мениджър на отбора само преди месец. 

„Много съм щастлив. Трудно ми е да опиша с думи чувството, че ще бъде тук още няколко години. За мен е чест да играя за този клуб и се радвам, че мога да бъда една малка част от прогреса на отбора напоследък. Мисля, че това е началото на нещо голямо и вълнуващо и не се виждам като част от друг тим” заяви Алдервайрелд. 

Според „Скай Спортс” бранителят е получил увеличение на заплатата си до 100 000 паунда седмично заедно с бонусите, което определено е изключение предвид това, че е на 30 години. 

„Той се наслаждава на играта си и вярва, че ни очаква страхотно бъдеще. Може би съвсем мъничко и аз му оказаха влияние, тъй като показах, че му вярвам. Той не е пропуснал и минута, откакто съм тук и той знае, че е важна част от състава” каза Жозе Моуриньо.