Шансовете за Хари Кейн да е готов за европейското първенство са минимални, твърди един от водещите хирурзи на Острова. 

Капитанът на Англия претърпя операция миналия уикенд заради разкъсано сухожилие в задната част на бедрото, като от Тотнъм обявиха, че ще започне тренировки през април, така че би трябвало да е готов за надпреварата. 

Според Крис Уилсън обаче, който е сред водещите хирурзи правещи тази процедура, на Кейн ще се необходими около 6 месеца, за да може да играе отново, така че ще пропусне турнира. 

„Според мен ще трябва да минат 6 месеца, преди да може да играе отново. Това все пак е само мнение, тъй като става въпрос за необичайна процедура. Ако всичко е минало добре при операцията, през първите 6 седмици той няма да прави нищо свързано с рехабилитацията си. След това между 6-ата и 12-ата седмица ще се залага на упражнения за увеличаване на силата. Едва след третия месец ще започне нормалната рехабилитация на сухожилието” заяви Уилсън, който има 75 подобни интервенции. 

„Когато се касае за футболист от топ-ниво обаче смятам, че той ще може да играе нормално едва след 6 месеца. Бих казал, че целта при него ще бъде да е готов за началото на подготвителния лагер през лятото. В случая с Кейн ще съм силно изненадан, ако се оправдаят прогнозите да е готов през април или май. При тези контузии винаги има риск от повторно разкъсване, така че трябва да се внимава много. Все пак всичко зависи от това колко сериозно е било разкъсването, но не вярвам той да се върне толкова бързо” добави хирургът.