Жозе Моуриньо призна, че Саутхемптън е заслужавал повече от снощния мач срещу Тотнъм, но все пак отчете и старанието на своя тим. 

Шпорите спечелиха с 3:2, макар и да изоставаха с 1:2 късно в мача и стигнаха до 5-ия кръг в ФА Къп. Късна дузпа вкарана от Хюн-Мин Сон осигури важния триумф. 

„Истината е, че по-добрият отбор загуби. Този, който игра по-добре отстъпи. Оставяйки настрана това, че те бяха с пълния си състав и имаха един ден повече за почивка. Просто играха по-добре” заяви Специалния. 

„Ние бяхме доста изморени, имахме трудности и при сформирането на отбора, така че те наистина бяха по-добри от нас. Играха с енергия, агресивно и имаха положения. Моите момчета обаче се раздадоха напълно и оставиха всичко, което имаха на терена. Показаха сърце и това бе ключово. Да, по-добрият тим загуби, но ние заслужавахме да спечелим” добави той. 

„Трябваше да се справя в този мач сякаш бе партия шах, но без да имам голяма част от фигурите. Имаме много контузени, а и Бергвайн не можеше да играе. Затова трябваше да заложим на колектива и тактиката. Беше трудно, но целият сезон е такъв и затова просто мислим за следващия мач” каза още Моуриньо.