Хари Кейн се възстановява по план, обяви селекционерът на Англия Гарет Саутгейт, така че нападателят трябва да е готов за европейското първенство. 

Звездата на Тотнъм получи сериозна мускулна травма на 1 януари, като имаше опасения, че няма да успее да се оправи за еврофиналите. 

Наскоро обаче Жозе Моуриньо обяви, че Кейн се възстановява по-бързо от очакваното и трябва да бъде на линия за последните срещи от сезона. Саутгейт бе по-внимателен в прогнозата си, но също оптимистичен. 

„Доколкото знам възстановяването му върви по план и прогресира добре. Той ще направи всичко възможно да се възстанови напълно за Евро 2020, като спазва внимателно всички предписания. Естествено, това е много хубава новина“ заяви Саутгейт. 

Англичаните откриват турнира на 14 юни срещу Хърватия, като другият важен нападател Маркъс Рашфорд също лекува контузия в момента. 

„Реалист съм. Хари и Маркъс имат сериозни травми, отсъстват дълго време, но съм сигурен, че ще направят всичко по силите си да се оправят и да бъдат на наше разположение. Приоритет за тях обаче, са техните клубове и се надявам, че ще се върнат и ще играят за Тотнъм и Манчестър Юнайтед, а след това и за Англия“ добави селекционерът.