Деле Али отправи сериозни критики към себе си и играчите на Тотнъм след отпадането на Шпорите от Шампионската лига. 

Лондончани загубиха с 0:3 от РБ Лайпциг и напуснаха турнира на 1/8финалите след нова загуба от германския тим, пред който бяха отстъпили с 0:1 у дома в първия мач. 

„Трябва да се извиним на нашите фенове, които дойдоха да ни подкрепят, защото те заслужаваха нещо много по-добро. Трябваше да покажем зрялост и борбеност, но не го направихме. Разочаровани сме. След страхотната ни серия в турнира миналата година, сега да напуснем по този начин е тежко“ заяви Али. 

„Преди мача вярвахме, че можем да преобърнем ситуацията, но не се представихме както трябва. В Шампионската лига ако не си на необходимото ниво, ще бъдеш наказан. Трябва обаче да продължим да се борим. Сезонът не е добър за нас, ситуацията е лоша, но не трябва да се предаваме. В крайна сметка от нас зависи да преобърнем нещата до края“ добави той. 

„Очевидно загубихме увереност, но трябва да опитаме да се вдигнем и да останем заедно. Целият отбор игра слабо и просто не бяхме достатъчно добри“ каза още Али, чийто тим е в серия от 6 мача без победа във всички турнири, като е на 7 точки от Топ 4 във Висшата лига.