Димитър Бербатов се изказа в подкрепа на мениджъра на Тотнъм - Жозе Моуриньо. Българинът, който е бивш играч на "шпорите", е категоричен, че оценки за работата на португалеца може да се поставят едва след като премине и следващият сезон по футбол.

"При Маурисио Почетино нещата тръгнаха зле, всички виждаха това и мисля, че изборът на Жозе Моуриньо е добър за Тотнъм. Не мисля, че клубът е направил крачка назад. Всеки треньор заслужава поне един пълен сезон, за да има възможност да направи селекция и да реализира своята философия за играта. "Шпорите" преживяват труден период, но може да съдим Моуриньо едва след края на следващия сезон", коментира Бербатов пред Мирър.

"Играчите имат нужда от време да се приспособят към изискванията на новия треньор, особено когато неговият стил е различен от този на предшественика. Но имам чувството, че някои играчи не играят за отбора, а опитват да вземат славата за себе си. Когато Сон се излекува от контузията, шпорите трябва да му дават пространство по-бързо при контраатаките. Това са малки детайли, които имат голямо значение във футбола", каза още Бербатов, цитиран от БНР.