Жозе Моуриньо не остана доволен от ВАР след равенството на Тотнъм срещу Манчестър Юнайтед снощи. 

Португалецът негодува за ситуациите и при двете дузпи за съперника. Първата бе потвърдена, след като Ерик Дайър събори Пол Погба, а втората отменена за падане на Бруно Фернандеш. 

„Не съм доволен и от двете дузпи. Силно съм недоволен от ВАР. Съдията може да сбърка и да даде лека дузпа. След това обаче ВАР трябва да си свърши работата. Преди втората дузпа имаше нарушение срещу Орие, което не бе отсъдено. Все пак след отсъждането на дузпата ВАР се намеси правилно“ заяви Жозе. 

От началото на миналия сезон Юнайтед е получил 23 дузпи, с 9 повече от следващия в тази класация, като според Специалния тимът е бил подготвен за това. 

„Знаем, че те имат невероятен рекорд по отношение на дузпите през тази година и бяхме наясно, че всичко в наказателното поле ще е опасно за нас. Затова трябваше да сме много внимателни. При втората ситуация съм силно разочарован, че техният играч не получи жълт картон за симулация. Недоволен съм от ВАР, но това е положението“ добави Жозе, като все пак отчете доброто представяне от отбора си. 

„Хареса ми отношението на момчетата, организацията и спазването на плана ни за игра. Бяхме солидни и действахме по начин, който не се нравеше на Юнайтед. Неприятното бе, че в хода на мача беше трудно да реагирам и липсата на Лукас и Деле се усети. Към края обаче се изморихме и тогава стана наистина трудно“.