Тотнъм се върна на победния път след победа с 2:0 над Уест Хям в двубой от 31-ия кръг на Висшага лига, в който доминираше сериозно. 

Шпорите вкараха през второто полувреме, като получиха помощ и от Чуковете, но така или иначе подобриха актива си до 45 точки и останаха в битката за Топ 4, спирайки серия от 4 поредни мача без успех в първенството. 

Домакините имаха голямо предимство до почивката, но така и не успяха да вкарат, въпреки всичките положения, които имаха. 

Хари Кейн и Лукас Моура, който играеше много силно, пропуснаха няколко отлични положения, като Лукаш Фабиански също се намеси подобаващо, когато трябва. 

Малко преди паузата Хюн Мин Сон все пак отбеляза с хубав изстрел в близкия ъгъл, но попадението бе преразгледано от ВАР и впоследствие отменено заради тънка засада. 

След паузата ситуацията не се промени особено. Тотнъм продължи да атакува и да пропуска, след като в 59-ата минута Кейн стреля неточно по диагонала при една отлична контра. Чуковете обаче вече бяха по-опасни и опитваха атаки. 

В 64-ата минута обаче гостите помогнаха, когато при един корнер Санчес отклони леко с глава, след което се получи рикошет в крака на Томаш Сучек и топката спря в мрежата, като по този начин Тотнъм най-после поведе. 

Това се оказа важно, защото след това домакините заиграха спокойно и в 82-ата минута стигнаха и до нов гол. Сон изведе Кейн зад защитата и той се разписа  с категоричен удар в своя мач №200 във Висшата лига, за да оформи победата и да остави Уест Хям над зоната на изпадащите само по голова разлика. 

Тотнъм – Уест Хям 2:0
 
1:0 Сучек 64 автогол
2:0 Кейн 82
 
Тотнъм: Лорис, Орие, Санчес, Дайър, Дейвис, Сисоко, Ло Селсо, Моура (72 Бергвайн), Али (59 Ламела), Сон (86 Уинкс), Кейн
Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Балбуена, Диоп, Кресуел, Сучек, Нобъл (71 Лансини), Райс, Боуен, Форналс (71 Андерсон), Антонио