Жозе Моуриньо остана много доволен от скарването между Хюн Мин Сон и Юго Лорис при победата на Тотнъм над Евертън с 1:0 снощи. 

Двамата размениха гневни реплики веднага след края на първото полувреме, след като капитанът негодува заради пробив на съперник, който не бе покрит по най-добрия начин. 

Джовани Ло Селсо трябваше да застане между Лорис и Сон, за да не се стигне до нещо по-неприятно. Специалния обаче се зарадва от показаната емоция от футболистите си, които спечелиха след автогол на Майкъл Кийн. 

„Беше прекрасно. Вероятно това е последствие от срещите ни. Ако някой е виновен, това съм аз. Аз критикувах момчетата, защото смятам, че те не са достатъчно критични към самите себе си. Поисках от тях да бъдат по-взискателни един към друг и да притискат съиграчите си“ заяви Жозе. 

„В тази ситуация едно момче, което всички обичат – Сони, бе критикуван от капитана, според когото той не е полагал достатъчно усилия. Имаше някои лоши думи, но според мен това е важно за един отбор да се развива, което може да стане само със силни характери. След случилото се бях сигурен, че те ще играят още по-здраво“ добави той. 

Самият Лорис обяви след мача, че всичко е наред. „Във футбола се случват такива неща понякога. Ние се уважаваме и случилото се между мен и Сон бе плод на емоции. Няма обаче никакъв проблем. Ядосах се, тъй като 6 секунди преди паузата допуснахме положение, поради това, че не пресирахме достатъчно. Това обаче се случва, така че няма проблем“ обясни французинът.