Хари Кейн отбеляза два гола във втори пореден мач, за да изведе Тотнъм до 3:0 над Лестър в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. 

Шпорите показаха отлична ефективност, въпреки че инициативата бе на страната на опонента и постигнаха 5-ата си победа след подновяването на сезона, като направиха услуга и на Манчестър Юнайтед. 

Така лондончани имат 58 точки и продължават борбата за Лига Европа, докато Лисиците останаха с 62 и по всичко изглежда, че ще се нуждаят от задължителен триумф над Червените дяволи в последния кръг, за да завършат в Топ 4. 

Мачът се разви лошо за гостите, след като при една контра още в 6-ата минута Сон стреля, получи се рикошет в Джеймс Джъстин и топката спря в мрежата. 

След това гостите натиснаха и Лорис спаси опасен удар на Перес преди Хари Кейн да реши всичко. В 37-ата минута той завърши поредната контра и вкара с диагонален удар с левия крак, а само 3 минути по-късно намери далечния ъгъл с фалцов изстрел с десния крак. 

След почивката лондончани се защитаваха спокойно, а Лорис спася няколко изстрела от разстояние, за да гарантира сухата мрежа в мача.