Феновете на Тотнъм се шегуват, защото идват в България и си мислят, че ще им бъде лесно, но всъщност няма да е така. Поне се надявам Локомотив да направи живота на Тотнъм труден, за да може като гледам мача да ми е интересно, коментира бившият национал и футболист на "шпорите" Димитър Бербатов през Гонг. Вчера съдбата отреди в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа Локо (Пд) да посрещне на „Лаута“ английския Тотнъм.

"Това е добра новина за българския футбол като цяло, най-вече за  Локомотив Пловдив, защото те ще имат възможност да премерят сили с много добър европейски отбор. Знаем какви футболисти имат, знаем кой е треньор на Тотнъм, така че ще бъде тежко изпитание за Локомотив. Англичаните са фаворити, то е ясно, но всички обичаме изненадите, така че може и да се получи една в този случай, знае ли човек", кза още той.

"Пропастта я има и е голяма, всички знаем. Локомотив Пловдив няма какво да губи, пък и кой знае, може някой от футболистите да си заслужи изненадващ трансфер чужбина по този начин. Ако покажеш хубава игра, ще те видят", смята Бербо.

"Тотнъм е фаворит в двубоя и сигурно ще излязе победител накрая, но човек никога не трябва да спира да се надява. Пожелавам успех на Локомотив Пловдив. Ще гледам мача, ще им бъде трудно, особено без публика. Това е най-големият минус в случая. По този начин се намаля шансът, който имаха ако имаше публика, тъй като щеше да е интересно преживяване за всички там. Но това е футбол, да не забравяме. Колкото и минимални да са шансовете – има ги. И докато ги има, човек трябва да вярва!", продължи бившият национал. 

"Миналото ми с Тотнъм няма как да бъде изтрито. По мое време спечелилиха единствения трофей от толкова време. Много пъти съм казвал, че е крайно време давземат нещо. Каквото и да е. Целта им е да спечелят този турнир. Следя ги и им пожелавам успех. От друга страна, като българин, стискам палци и на нашите отбори да се представят добре, така че ще гледам и ще се наслаждавам".

"Дано са подготвили терена в перфектно състояние - да може топката да върви, не да отскача. Да станем свидетели на хубав мач и да видим накрая какво ще се получи, стискаме палци. Може би Локо Пловдив ще изненада всички, колкото и малка да е вероятността", завърши Бербатов.