“Тотнъм” трябва да преодолее бързо разочарованието от неделната загуба с 0:1 от “Евертън” на старта на Висшата лига и да покаже класата си срещу “Локомотив” (Пловдив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Това заяви нападателят на "шпорите" Лукас Моура. Възпитаниците на Жозе Моуриньо гостуват на носителя на купата на България в четвъртък, а победителят от мача ще продължи към третия квалификационен кръг.

"Има само един един мач и ако загубим, това ще означава край на европейското ни участие, каза Моура пред клубния сайт. - Трябва да отидем в Пловдив с правилната нагласа, да сме устойчиви психически и да се класираме, защото това е турнир, който искаме да спечелим и имаме класата да го спечелим. Предстои ни друг важен мач, който съм убеден, че ще спечелим", завърши Моура. Срещата, която ще се състои в четвъртък пред празните трибуни на стадион "Локомотив" в пловдивския парк Лаута, е с начален час 19:00.

Делегацията на „Тотнъм“ каца в сряда вечерта на летище Пловдив и ще бъде настанена в хотел. Първоначално се смяташе, че Жозе Моуриньо е настоял лагерът да бъде в София, но след това се е съгласил да нощува в града домакин, уточнява "Монитор".

Около хотела на „шпорите“ ще има засилена охрана, а на играчите е забранено да го напускат. „Тотнъм“ няма да има тренировка на българска земя преди двубоя, както и среша на Моуриньо с медиите, а пресконференцията ще е онлайн.