Жозе Моуриньо трудно можеше да намери обяснение, след като Тотнъм сензационно изпусна победата срещу Уест Хям, макар и да водеше с 3:0 до последните минути. 

Шпорите контролираха мача, като вкараха 3 бързи гола до 16-ата минута, но в края допуснаха необясним срив и Чуковете съумяха да изравнят след попадения след 82-ата минута. 

„Контролирахме мача, Хари Кейн удари греда, а и Гарет Бейл пропусна да гарантира победата, но това е футболът. Отборът отстъпи по-близо до нашата врата, което не бе умишлено, но с влизането на Уинкс си върнахме баланса. След като допуснахме първия гол обаче, момчетата се сринаха психически” заяви Специалния. 

„Казах на отбора да внимава при статичните положения, при които Уест Хям е много силен. Освен това Дейвид е намерил новия си Фелайни в лицето на Сучек. Може би имаха късмет, но се бориха здраво и заслужават поздравления” добави той. 

„Не съжалявам за решението си Бейл да не започне мача. Това е послание, че всеки трябва да се бори за позицията си и че никой не е с привилегия. Жалко, че той не успя да вкара 4-и гол, с който да гарантира победата” коментира Моуриньо влизането на уелсеца в 72-ата минута.