Изминалия вече сезон за Тотнъм в английската Висша лига може да се счете за разочароващ, като те завършиха едва на седмо място в крайното подреждане. Въпреки това обаче, именно от техният отбор е най-доброто нападателно дуо в шампионата, като става въпрос за Хари Кейн и Хюн Мин Сон, които са донесли общо 40 от попаденията на тима си. Напомняме, че Хари Кейн спечели и голмайсторския приз във Висшата лига, със своите 23 попадения. Нещо повече, той е и най-добрия асистент с цели 14 асистенции през сезона.

На второ място в тази своеобразна класация остават Ливърпул с едно друго емблематично дуо между Мохамед Салах и Садио Мане. Те осигуриха общо 33 гола за Мърсисайдци от общо 68 през сезона, като по-голяма е заслугата на Салах и неговите 22 попадения. Мане обаче е добавил и осем асистенции към своята сметка. 

Завършилите на второ място Манчестър Юнайтед се отчитат с двойката Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд, които са отбелязали общо 29 гола за тима. Португалецът е реализирал 18, но цели девет от тях са дошли след изпълнение на дузпи. Приносът на двамата се изразява и с по 11 асистенции през сезона.

Лестър злощастно загубиха мястото си в топ четири точно в последния кръг на сезона. На четвърта позиция обаче се нарежда тяхното нападателно дуо, което се сформира от Джейми Варди с 15 гола и Келечи Ихеаначо с 12 гола. Те са отбелязали 27 от общо 68 попадения за Лисиците, като Варди е лидер за тима и по асистенции с девет броя.

Топ пет на класацията се затваря от едно до известна степен изненадващо дуо, това на Лийдс Юнайтед. Голямата заслуга там е на Патрик Бамфорд и неговите 17 попадения. Джак Харисън обаче е добавил още осем гола към тази сметка. Двамата могат да се похвалят и с по осем броя асистенции през сезона. 

Интересно е, че шампионите от Манчестър Сити се нареждат едва на девето място, като в техен водещ реализатор се превърна Гюндоган и неговите 13 попадения. Заедно с още десет от Стърлинг те правят сбор от 23 гола. 

През по-предния сезон най-успешно дуо е било на тогавашните шампиони Ливърпул, отново включващо Мохамед Салах и Садио Мане, като тогава те са успели да отбележат общо 37 гола. Само с един по-малко пък са били Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро от Манчестър Сити, а на трето място са Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед с общо 34 гола. Именно това бяха и отборите от челната тройка.

Подобни интересни статистики често влизат и в полезрението на букмейкърите, като едно от местата където може да залагате на специални футболни залози е сайтът на Bet365. Там обаче е необходимо да имате бет365 регистрация, а за целта трябва да сте навършили 18 години. На дневен ред е Евро 2020, така че може да потърсите възможностите за залог на голмайстор на шампионата.