Новият мениджър на Тотнъм Нуно Еспириту Санто даде сериозна индикация, че клубът наистина няма да се разделя с лидера с Хари Кейн, въпреки неговото желание да напусне. 

Преди него това направиха президента Даниел Леви и новият спортен директор Фабио Патаричи, които искат да градят отбор около нападателя. 

„Хари е наш играч. Точка. Няма какво да се обсъжда. Той е един от най-добрите футболисти в света и аз искам той да си почине добре и когато се върне да усети, че всички желаем да се подобрим. Всички сме амбициозни хора и искаме да се справим добре, а това с пълна сила важи и за Хари“ заяви португалецът на първата си пресконференция като мениджър на лондончани. 

„След като се върне от почивката си ще имаме време да говорим с него и съм сигурен, че разговорите ще бъдат добри. Аз очаквам с нетърпение той да се върне и да започнем да работим заедно. Ние можем само да се гордеем, че имаме един толкова силен играч“ добави той. 

Все пак се очаква и какво ще бъде поведението на Кейн и доколко той е отдаден на идеята да напусне, след като има договор с Шпорите за още 3 сезона. 

Иначе Еспириту Санто потвърди, че Гарет Бейл няма да се върне в клуба, а тимът ще продължи разговорите за новия договор на Хюн Мин Сон, когато кореецът започне подготовка.