Тотнъм ще изпробва употребата на коронавирусни пропуски за феновете, искащи да посетят техните предсезонни контроли срещу Арсенал при мъжете и жените следващия месец.

Съставът на Нуно Ешпирито Санто ще се изправи срещу градския си съперник на 8 август в 16:00 часа българско време, последван от мач на жените на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. 

Привържениците, които искат да посетят срещите, трябва да докажат, че са напълно ваксинирани срещу коронавирус или имат отрицателен тест в рамките на 48 часа от мача. Пробата идва, след като правителството обяви, че пълната ваксинация срещу COVID-19 ще бъде условие за влизане на големи събития от 1 октомври. Феновете до 18 г. не са част от тестовия период и не трябва да представят негативен тест.

„Тотнъм Хотспър ще изпробва употребата на коронавирусни пропуски за потвърждаване ваксинация или коронавирусен статут на феновете, посещаващи нашите двубои при мъжете и жените срещу Арсенал на 8 август. Това последва скорошното изявление от правителството и необходимостта за клуба да започне подготовка за потенциалното или пълното ваксиниране срещу коронавирус, което е условие за влизане на големи събития от 1 октомври“, се казва в съобщение на „шпорите“.

Пропуските ще бъдат проверявани от стюард между първоначалната проверка за билети в дъното на стълбите на стадиона и преди пристигане на входовете. От феновете ще се изисква да изтеглят, запазят или принтират копие от техния QR Code на коронавирусния пропуск, за да могат да го представят по-бързо. /БГНЕС