"Тотнъм" победи "Арсенал" с 1:0 в приятелски мач преди началото на сезона във Висшата лига. Единственият гол в срещата отбеляза Хьон-Мин Сон в 80-ата минута от мача и така зарадва феновете на „шпорите“, които изгледаха срещата на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Двата отбора излязоха с голяма част от звездите си и изиграха много интересен мач с редица положения и пред двете врати. В 16-ата минута Сон бе забравен от защитата на „топчиите“, но Бернд Лено застана на пътя на топката и предотврати гол във вратата си.

"Арсенал" отговори с удар на Александър Лаказет, който бе спасен от Юго Лорис. Френският нападател нацели и гредата през първото полувреме.

През второто полувреме "Тотнъм" също се отчете с един удар в гредата, когато при едно центриране Деле Али нацели дясната греда, пише "Монитор". 

Все пак 10 минути преди края на мача десният бек на „спърс“ Джафет Танганга намери в наказателното поле Хьон-Мин Сон, който с плътен удар с левия крак в ъгъла на вратата направи безпомощен Бернд Лено и донесе престижната победа на "Тотнъм," който стартира сезона с тежко домакинство на шампиона "Манчестър Сити".

Хората на Микел Артета, от своя страна, гостуват на новака "Брентфорд".