Хари Кейн бе доволен, след като откри сметката си за сезона във Висшата лига и помогна на Тотнъм да победи Нюкасъл с 3:2 вчера. 

След няколко гола в Европа нападателят най-после се разписа и в първенството, но след мача заяви, че не е бил притеснен от сушата си в предишните мачове. 

„Ясно е, че винаги, когато играя искам да бележа. Без значение в какъв турнир. Знам обаче, че понякога има поредици без да мога да бележа, така че съм спокоен.  Опитвам се да бъда готов и да използвам положенията, които получавам. Това е 10-ият ми гол за сезона като цяло и се надявам, че ще последват още“ заяви футболистът, като обърна внимание на прекъсването на мача заради припаднал фен на Свраките на трибуните. 

„Искам да пожелая бързо оздравяване на привърженика на Нюкасъл. Беше ужасен момент, но разбрахме, че е добре и това е много хубаво. Някои от момчетата реагираха много бързо, а и медицинският екип свършли отлична работа“ изтъкна Кейн. 

„Иначе знаехме, че те ще искат да започнат силно и го направиха, като вкараха гол, което ни пообърка. Все пак запазихме спокойствие, не изпаднахме в паника и продължихме да играем добре, създадохме положения и реализирахме някои от тях, което много ни помогна. Преди почивката стигнахме и до още един гол, което бе важно“ каза още той. 

„След почивката контролирахме нещата, но можехме да изиграем някои положения по-добре  и да вкараме още. В края напрежението се вдигна, но важното е, че спечелихме. Като цяла бяхме ефективни пред гола до почивката и ограничихме влиянието на техните привърженици. Втора поредна победа в първенството, която ни носи спокойствие, но трябва да продължим така“.