Нуно Ешпирито Санто напусна поста мениджър на Тотнъм след едва четири месеца начело на „шпорите“.

Португалският наставник, който напусна друг тим от Висшата лига – Уулвърхемптън, в края на миналия сезон, пристигна в редиците на лондончани през лятото след дълго търсене на заместник на уволнения през април Жозе Моуриньо. Независимо че стартира с три победи в първите си четири срещи в Лигата, печелейки и наградата за Мениджър на месец август и извеждайки отбора до четвъртфиналите за Купата на Лигата, серия от разочароващи представяния и резултати в последните седмици разклатиха сериозно стола му.

 

 

„Знам колко много Нуно и неговият треньорски щаб искаха да успеят и съжалявам, че трябваше да вземем това решение. Нуно е истински джентълмен и винаги ще е добре дошъл тук. Трябва да благодарим на него и треньорския му щаб и да им пожелаем всичко най-добро в бъдеще“, сподели в клубно изявление спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи.

Чашата преля след бездушната игра на лондончани срещу Манчестър Юнайтед, която доведе до класическа загуба с 0:3, в която тимът не успя да отправи нито един точен удар по посока вратата на „червените дяволи“ в домакински мач за първи път от 2013-а насам. Попадения на Кристиано Роналдо, Единсон Кавани и Маркъс Рашфорд решиха съдбата на Санто в същата вечер, в която феновете на отбора освиркаха както мениджъра заради смяната на Лукас Моура със Стивън Бергвайн, така и самите футболисти за техните изяви.

Това бе пета загуба на „шпорите“ от началото на кампанията в Премиършип, като отборът допусна за четвърти път през сезона три попадения в един мач. Антонио Конте и Пауло Фонсека са сред кандидатите за вакантния пост в клуба. /БГНЕС