Антонио Конте определи Деле Али като играч с „голям потенциал“ и му е обещал шанса да стартира като титуляр за Тотнъм, ако покаже, че го заслужава.

Али има 12 мача за „шпорите“ този сезон, но не успя да впечатли под ръководството на бившия мениджър Нуно Ешпирито Санто, като игровите му минути ставаха все по-ограничени към края на престоя на португалеца в северен Лондон.

Али изпитваше затруднения и при предшественика на Санто – Жозе Моуриньо, но Конте има положителни спомени от 25-годишния футболист от предишния си период в Англия. Али вкара два гола за Тотнъм, когато тимът сложи край на серията от 13 поредни победи на Челси през сезон 2016/17 – кампанията, в която „сините“ спечели титлата на Висшата лига при Конте.

„Помня много добре, когато играхме срещу Тотнъм в миналото, конкретно един двубой, когато загубихме след 13 поредни победи и Деле вкара два пъти. Но това е в миналото. Сега сме в настоящето и със сигурност Деле е играч, който има голям потенциал. Физически той е силен и много добър. Със сигурност ще му дам възможността да разкрие таланта си".

"Същевременно, когато избирам титулярния състав, го правя с идеята да спечелим – същото се отнася и за смените по време на даден мач. Отворен съм всеки един играч на Тотнъм. Най-важното е те да ми покажат, че заслужават шанса да играят. Сега започваме от нулата, има нов треньор“, започна италианецът.

Конте дебютира с успех над Витес с 3:2 в Лигата на конференциите през седмицата и му предстои дебют и във Висшата лига начело на „шпорите“ при гостуването на Евертън. Последният мач на 52-годишния специалист бе загуба от Нюкасъл с 0:3, а тогава наставник на „свраките“ бе Рафаел Бенитес, който сега ръководи Евертън.

„Помня, че загубих последния си мач във Висшата лига срещу Бенитес. Нашите очаквания са за труден мач, защото Евертън е много добър отбор. „Гудисън Парк“ не е лесно място за гостуване. В същото време искаме да покажем, да се опитаме да подобрим резултата, особено нашето място в класирането. Няма да ни бъде лесно".

"Трябва да работим много, за да подобрим този отбор. Има много, много аспекти. Не само от тактическо, но и от физическо естество. Нуждаем се от време, за да работим в тези насоки“, завърши той.

Тотнъм гостува на Евертън от 16:00 часа българско време.