Саутхемптън удари Тотнъм с 3:2 насред Северен Лондон, за да постигне впечатляващ и заслужен триумф срещу хората на Антонио Конте. 

Светците изиграха отличен мач, като доминираха особено през първото полувреме и още в 4-ата минута Че Адамс пропусна да открие с удар отблизо. 

Последва пропуск на Регилон за Шпорите преди в 18-ата минута Ян Беднарек да отклони във вратата удар на Хюн Мин Сон и така лондончани поведоха. 

Гостите обаче бързо стигнаха до равенството чрез Армандо Броя в 23-ата минута, а до края на полувремето направиха и серия пропуски. Броя, Стюарт Армстронг не успя да вкарат, а Ромен Перо стреля в гредата. Саутхемптън имаше 14 удара до почивката, от които 5 точни, срещу общо едва 2 за Тотнъм. 

След паузата лондончани успяха да изнесат играта по-далеч от вратата, но добрите ситуации липсваха. Стигна се все пак до 70-ата минута, когато домакините вкараха. 

Секунди преди гола имаше сериозно съприкосновение между Емерсон и Армандо Броя, при което нападаталят остана на земята, а реферът не отсъди нищо. Шпорите напреднаха и Лукас Моура асистира на Хюнт Мин Сон, който нямаше как да пропусне. 

Светците обаче не се предадоха и стигнаха до обрат с идентични голове. Джеймс Уорд-Праус центрира отлично на два пъти и Мохамед Елионуси и Че Адамс вкараха с глава в 79-ата и 82-ата минути. 

Дълбоко в добавеното време Стивън Бергвайн бе на път отново да се превърне в спасител на лондончани, след като реализира, но голът му бе отменен заради засада. 

Така Тотнъм допусна втора поредна загуба и остана с 36 точки на 7-ото място. Саутхемптън пък вече има 28 и със сигурност се наслади на един от най-добрите си мачове през сезона.