Тотнъм запази мястото си в топ 4 и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, след очаквана победа с 5:0 при гостуването на последния Норич. 

Шпорите доминираха на „Кароу Роуд“ и си гарантираха триумфа още през първото полувреме, завършвайки в крайна сметка с 2 точки пред Арсенал, което означаваше отлично свършена работа от Антонио Конте. 

Двамата играчи дошли от Ювентус през зимата бяха в основата на успеха, след като Деян Кулушевски откри в 16-ата минута, когато Бентанкур се измъкна зад защитата и намери съотборника си пред вратата, който нямаше как да пропусне. 

Отново Бентанкур се превърна в асистент и за втория гол, но тогава имаше и гаф на вратаря Тим Крул. Топката бе върната към него, след което обаче нидерландецът я подаде на съперника, който веднага пусна към Хари Кейн, който вкара на празна врата. 

Това бе 17-о попадение на нападателя за сезона в първенството и 9-и гол в последния кръг от кампанията, с което се изравни с Анди Коул и Лес Фърдинанд. 

След почивката Кулушевски пропусна от чиста позиция в 62-ата минута, когато Аарънс изби от голлинията, но малко след това се реваншира, вкарвайки страхотен гол с удар към далечния ъгъл. 

В 70-ата минута Хюн Мин Сон вкара дежурното си попадение с нисък удар, за да се изравни с Мохамед Салах при реализаторите. Лондончани заиграха за корееца, за да вземе голмайсторския приз и малко след това той реализира отново с отличен удар от около 25 метра!